ledigalokaler-goteborg.se: Foretagslokal i Majorna

Foretagslokal i Majorna

Om Majorna

Stadsdelen är belägen i västra Göteborg, intill Göta älv. Största delen av bebyggelsen i stadsdelen består av bostadskvarter men det växande hamnorådet har blivit en samlingsplats för många företag och verksamheter. Näringsområdet avskärmas från övriga majorna genom oscarsleden. I kvarteret ligger Karl Johansgatan där majoriteten av företagen är samlade. Majorna var tidigare en klassiskt arbetarstad i Göteborg. Efter reformeringar och ändringar i stadsplaneringen har området vuxit till en livlig stadsdel men många lcafeér, restauranger och butiker. På en yta av 4,3 kvadratkilometer bor det drygt 29 000 invånare. Av dessa är det ca 1 700 som arbetar i stadsdelen och resten i andra stadsdelar. De två stora industriområdena är Kungsstens och Klippans industriområde. Det första domineras främst av service och tjänstesektorn. Varav det andra har vuxit på senare år och lockat yngre företag, inom bland annat innovation. Oscarsleden är en mycket trafikerad led som löper genom Majorna och passerar bland annat centrala Göteborg. Annan kommunikation i form av bussar och spårvagnar genomkorsar också området och gör det lättsamt att sig till andra stadsdelar i Göteborg. Spårvagn 3, 9 och 11 går igenom området och passerar flera hålltaser. Även buss 90 stannar i Majorna.

 

Geografi

Tack vare det geografiska läget med Göta älv i öst, har industiområdnea vuxit fram här. Stor del av stadsdelen består av många grönområden och promenadstråk. Området är utmärkt vad gäller både boende, företagsverksamhet och kommunikation då det är närhet till både Göteborg city och övriga stadsdelar.

 

 

Värt att besöka i stadsdelen

 

Sjöfartsmuseét

 

Gatenheilmska reservatet

 

Länkar

Länk om Majorna

Om Majorna på Wikipedia

Karta över Majorna

 

 

Företagslokaler är lokaler tillämpade för företag med diverse verksamheter; kontor, butik, industri och lager. När du letar efter en lokal till din verksamhet bör du fundera på vilken typ av lokal du behöver, vad den ska användas till och storlek av lokal som du vill hyra, samt det geografiska läget. Fördelen med att hyra en lokal för ditt företag är att det ofta medför flexibilitet. Hyra och regler kan variera beroende på hyresvärden. Generellt gäller ett hyresavtal tills vidare och uppsägnignstiden är oftast nio månader. Börja din sökning av lokaler för ditt företag genom länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Marieberg Haga »